În cazul acestei tulburări anxioase, teamă este generată de situațiile sociale în care există posibilitatea unei judecați din partea celor din jur. Situatiile în care poate apare fobia socială sunt extrem de variate, că de exemplu vorbitul în public, interacțiunea cu persoane necunoscute, mâncatul în public, etc.
Fobia socială este poate cea mai frecvența tulburare anxioasă, si putem spune ca fiecare dintre noi a experimentat o astfel de traire la un moment dat în viață, într-o măsură mai mare sau mai mică.
Repetitivitatea, persistența si intensitatea anxietății sociale creează caracterul problematic al acestei tulburări.
Abordarea este în general psihoterapeutică. In anumite cazuri, in functie de gravitate si persistenta, se recomandă terapie combinata, psihoterapeutica si tratament medicamentos. Terapia cognitiv-comportamentala in primul rand, insa si alte metode psihoterapeutice de tip analitic și-au demonstrat eficacitatea în remiterea acestei suferințe anxioase.
Evaluarea psihiatrică poate furniza indicația optima terapeutica potrivită fiecărei persoane în parte.
Oferim un spectru larg de servicii menite să îmbunătățească sănătatea mintală a pacienților săi, cuprinzând psihiatria, evaluarea psihologică, psihoterapia și consilierea psihologică. Avem contract cu CNAS, oferind servicii gratuite, pe baza unui bilet de trimitere, in limita locurilor disponibile.